6 Natuurlijke Methoden voor Wittere Tanden

340

Witte tanden is een van schoonheden waar onze cultuur ten heden dage erg veel prijs op stelt. Van jongs af aan proberen wij dan ook van alles uit om wittere tanden te krijgen. Erg vervelend wordt echter pas wanneer je bijzondere gele tanden hebt. Dit kan bijvoorbeeld komen door te veel koffie, nicotine en alcoholhoudende dranken. Heb je gelige tanden, dan durf je soms zelfs niet meer te lachen.

Witteretanden1Schaam jij je erg voor je tanden en hou je elke keer als je wilt lachen een hand voor je mond? Wees gerust, het is dan niet nodig om een dure afspraak te maken bij de tandarts om je tanden te laten bleken. Er zijn verschillende natuurlijke methoden die je kunnen helpen om weer een prachtige glimlach te krijgen. In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige tips voor wittere tanden.

Voordat we beginnen met de tips, is het eerst belangrijk om te weten dat je niet vaker dan twee keer je tanden moet poetsen per dag, en dan het liefst niet langer dan 2 min. Dit is om er voor te zorgen dat je een gezond tandglazuur behoudt. Ondanks dat vele mensen denken dat het gezonder is om zo vaak mogelijk je tanden poetsen, kan dit echter je glazuur wegnemen. Hierdoor krijg je ook sneller gele tanden.

Sinaasappelschil

Een veel gebruikte methode om je tanden witter te laten worden, is het gebruik van een sinaasappelschil. Dit is vooral een bekende methode in Azié waar mensen met de witte kant van de schil hun tanden witter maken. Wrijf zachtjes over je tanden gedurende enkele minuten. Wacht nu weer enkele minuten en poets vervolgens je tanden. Om zo snel mogelijk resultaat te bereiken, kun je dit het beste elke dag doen. Na ongeveer zeven dagen kun je dit ritueel dan 2-3 keer per week volhouden, zodat je tanden ook mooi wit blijven. Denk er wel aan dat je dit niet vaker dan één keer per dag doet.

Kruidnagel

Ook kruidnagel bevat een stof die er voor kan zorgen dat je wittere tanden krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld op een kruidnagelbloempje kauwen als dit niet te sterk voor je is. Als alternatief kun je ook een paar druppeltjes kruidnagel olie op je tandenborstel doen en tanden poetsen. Dit geeft je ook een bijzonder frisse adem en verwijdert vele bacteriën.

Witteretanden3Aardbeien

Aardbeien bevatten verschillende zuren die helpen om je tanden een witter uiterlijk te geven. Deze methode is erg eenvoudig. Je kunt simpelweg een aardbei doormidden snijden en met het witte gedeelte binnenin de aardbei je tanden inmasseren. Het is bovendien ook een van de lekkerste methodes!

Citroensap met baksoda

Een uiterst effectieve methode die ook in Nederland veel gebruikt wordt, is het gebruik van citroen met natriumbicarbonaat. Normaal gesproken wordt baksoda gebruikt als rijsmiddel, maar baksoda is ook erg geschikt als natuurlijk middel voor witte tanden. Doe daarvoor een beetje soda vermengen met enkele druppeltjes van vers citroensap. Het zal onmiddellijk gaan bruisen en dit is ook de bedoeling. Doe het mengsel nu op je tandenborstel en wrijf daarmee je tanden in. Laat dit enkele minuten zitten en poets vervolgens je tanden met normale tandpasta. Omdat het zo een effectieve methode is, kun je na enkele dagen al resultaat verwachten.

Zout

Naast het hierboven beschreven citroenmengsel is ook zout een effectieve oplossing om je mond mee te ontsmetten. Tandplak ontstaat juist door bacteriën en zout helpt om deze te bevechten. Doe daarvoor een half theelepeltje zout in een klein glaasje water en spoel hiermee je mond goed uit. Denk er wel aan dat warm water het meest geschikt is voor zout, omdat dit gemakkelijk oplost.

Azijn

Een andere methode is het gebruik van azijn. Omdat azijn zuur is, moet je het wel niet te vaak doen. Eigenlijk kan deze methode maar eens in de paar maanden gebruikt worden. Doe het liefst niet vaker dan elke drie maanden. Neem daarvoor een beetje azijn in je mond en spoel je mond daarmee goed om. Je zult de tandplak als sneeuw voor de zon zien verdwijnen en je krijgt gelijk een wittere glimlach.

Tenslotte is het nog belangrijk dat je ook je tandglazuur sterk houdt. Onze voeding heeft hier een grote invloed op. Zuivel, groenten en bepaalde soorten fruit zijn erg goed voor je tandglazuur. Wel is het belangrijk dat je calcium vooral uit andere bronnen dan alleen maar zuivel haalt. Als je namelijk te veel zuivelproducten drinkt, dan kan dit leiden tot een calcium overschot, waardoor het lichaam calcium uit zijn eigen botten gaat halen om dit tegen te gaan. Gebruik dus liever groene bladgroenten met veel calcium.

Deel dit opShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this page