7 Tips Voor Thuis Wellness

533

Ben je echt even toe aan wat relaxen en ontspannen? Wellness is niet alleen mogelijk in een wellnesscentrum en hoeft ook geen tientallen euro’s te kosten. Haal de wellness sfeer gewoon in huis en kom helemaal tot jezelf. Lees hier hoe:

Muziek

Een muziekje kan al een groot verschil maken. Er zijn talloze cd’s te vinden met ontspanningsmuziek, maar ook op Internet is veel te vinden. Je kunt tijdens het luisteren van deze muziek gaan lezen of ga lekker op de bank liggen en concentreer je op de muziek. Denk even aan niets anders en geniet!

WellnessthuisGeurkaarsen

Een gezellige sfeer én een heerlijke geur. Met wat geurkaarsen in je kamer heb je deze twee doelen al bereikt. Een aangename geur heeft een positieve werking op je geest en dit zorgt voor een prettig gevoel en positieve gedachten.

Badderen

Heb je thuis een bad? Maak hier dan gebruik van! Vul het bad met lekker warm water, voeg wat schuim toe en wat geurende badolie. Kaarsjes aan, muziekje aan, tijdschriftje erbij en genieten maar. Heb je thuis geen bad? Maak dan op dezelfde manier je badkamer gezellig en sfeervol en verwen jezelf met een masker, een scrub-behandeling en een uitgebreide douche. Ook dit is heerlijk!

Oefeningen

Er zijn tal van ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen die je makkelijk thuis kunt doen. Ga op je bed, op een kleed of een yogamat zitten en ben bewust bezig met je ademhaling. Voer hierna wat rek en strek oefeningen uit en je voelt je energiek en herboren. Weet je niet goed hoe dit moet? Zet dan de laptop ernaast en zoek een filmpje op met oefeningen. Jij hoeft het alleen maar na te doen.

Voetmassage

Heb je een partner? Verwen elkaar met een voetmassage. Je voeten hebben dagelijks veel te verduren en vaak vergeten we ze te verzorgen of te verwennen. Maar door een massage kun je ontspannen en krijg je meteen weer zachte voetjes door de massagecrème. Heb je geen partner? Dan kun je jezelf ook een voetmassage geven! Het klinkt misschien gek, maar het is echt ontspannend.

Stomen

Wellnessthuis3Niet iedereen heeft thuis een stoomcabine staan, dus gaan we deze in het klein nabootsen op een ouderwetse manier. Vul een pan met kokend water, voeg er een druppeltje eucalyptus olie of andere etherische olie naar jouw smaak aan toe, plaats je gezicht boven de pan en sluit het af met een handdoek. Adem een minuut of 5 lang diep in en langzaam uit. Je luchtwegen worden vrijgemaakt en de geur geeft je het echte wellness gevoel.

Verzorging

Het is ook erg ontspannend om je eigen lichaam te verzorgen. Trek hier eens wat langer de tijd voor uit en ga eens wat uitgebreider je gezicht reinigen, scrubben en een gezichts-en haarmasker aanbrengen. In de tijd dat deze intrekken kun je je lichaam scrubben en helemaal insmeren met bodylotion. Jij hebt een ontspannen tijd en je lichaam is weer fris en verzorgd!

Zo zie je maar dat je thuis al veel kunt doen om te ontspannen en de wellness-sfeer in huis te halen. Het is af en toe zo belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen, jezelf te verwennen en helemaal op te laden. Daarna voel je je herboren en kun je vol energie alles weer aan!

Deel dit opShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this page