Nuttige Tips voor een Mooie Oudere of Rijpe Huid

293

Laten we eerlijk zijn: onze huid blijft er niet ons gehele leven mooi en strak uitzien, en we hopen allemaal dat we voor eeuwig jong kunnen blijven. Echter, als we realistisch zijn weten we dat een oude huid onvermijdelijk is. In onze tiener en twintiger jaren vergeten we nog weleens goed voor onze huid te zorgen. Wanneer we veertiger zijn en richting de vijftig komen, verschijnen de eerste tekenen van een rijpe huid – het wordt droger en verliest elasticiteit. Dit is een normaal onderdeel van het ouder worden. Als we hier niet iets aan doen, kunnen deze verschijnselen snel erger worden. Er zijn een aantal oplossingen om het ontstaan van een oude huid te vertragen en de tekenen ervan te minimaliseren.

Huidveroudering komt voor in twee vormen

Deze zijn als volgt:

Het natuurlijk proces – Dit is de eerste vorm die zorgt voor het ontstaan van een oude huid. Wanneer dit gebeurt, is bij iedereen verschillend, dit hangt namelijk af van onze genen. Natuurlijke veroudering is helaas onvermijdelijk, maar kan gelukkig makkelijk worden geminimaliseerd. Een goede verzorgingsroutine met een bewezen huidverzorgingsmiddel kan al helpen met het vertragen van veroudering.

Door externe factoren – Dit is de tweede vorm die zorgt voor het ontstaan van een rijpe huid. Denk aan blootstelling van je huid aan zon, vervuiling, regen, weer en wind, en het milieu waarin we leven. Deze factoren kunnen grotendeels vermeden worden, als we bewust worden van de invloeden om ons heen. Ook kunnen bepaalde ziektes en stressfactoren de huid sneller oud maken, hierdoor wordt de huid droog en dof.

Het vertragen van veroudering

Naar alle waarschijnlijkheid heb je al opgemerkt dat de eerste tekenen van een rijpe huid ontstaan rond de ogen. Om dit te verhelpen, is het van essentieel belang om één of tweemaal per dag een vochtinbrengende crème op je huid aan te brengen. Deze crème beschermt het gezicht, niet alleen tegen veroudering, maar ook tegen blootstelling aan de zon. Daarnaast wordt de huid er ook soepeler en gladder door, waardoor het er mooier uit komt te zien.

Om ouderdomsvlekken op onze handen, armen en gezicht te verminderen, is ook het gebruik van crèmes en lotions aan te raden. Het succes hiervan ligt aan de kleur van je huid, en je pigmentatie. In de loop der tijd kunnen er steeds meer ouderdomsvlekken ontstaan, dus continu gebruik van crèmes en lotions wordt aanbevolen.

Wanneer je naar buiten gaat in de zon, dan moet er liberaal gebruik gemaakt worden van zonnebrandcrème. Dit beschermt de huid tegen kwalijke UV-stralen, die de veroudering van de huid versnellen.

Een gezonde levensstijl

Om een oude huid verder tegen te gaan, is het ook belangrijk om gezond te leven. Onze eetgewoontes hebben mede een invloed op de huid. Vitamine C in combi met vitamine E is zeer geschikt voor de ouder wordende huid. Vitamine C zit bijvoorbeeld in grapefruit, kiwi en bosvruchten. Vitamine E zit veel in noten en zaden. Eet dan wel ongezouten noten, want zout is slecht voor de huid. Ook roken, alcohol en suiker zijn zeer schadelijk voor de huid. Als je dus een mooiere huid wilt hebben, zul je deze middelen zoveel mogelijk moeten vermijden.

Natuurlijke producten om de huid mee te beschermen

Onzuiverheden in de huid kunnen bestreden worden met probiotica. Dit zijn bacteriën die de balans in je huid herstellen. Je kunt dit in veel yoghurtdranken vinden, zoals Actimel en Yakult.

Vandaag de dag hebben we te maken met verschillende gifstoffen die zeer schadelijk voor je huid zijn. Veel kunnen door de moderne mens niet vermeden worden (denk aan uitlaatgassen). Om je huid hier zo goed mogelijk tegen te beschermen, heb je Omega 3 nodig. Dit kun je vinden in vette vis, walnoten en amandelen.

Een oude huid die er gezond en stralend uitziet krijg je door je huidcellen sneller te vernieuwen. Groene groentes zijn uitermate geschikt om celvernieuwing te stimuleren. Een aantal goede voorbeelden zijn boerenkool, spinazie, pompoen en wortelen.

Samengevat, een oude huid is onvermijdelijk. Maar er zijn gelukkig een hoop zaken waar je rekening mee kunt houden om het verouderingsproces te vertragen. Zolang je goed voor je huid zorgt met de juiste crèmes en lotions, er een gezonde levensstijl op nahoudt, dan zal je huid er langzaamaan mooier uit komen te zien.

Deel dit opShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this page