Weer Gelukkig Worden – 10 Tips en Ideeën

95

Geluk zit in jezelf, gelukkig zijn zit in ieder van ons. Iedereen heeft die kracht in zich, alleen zijn we soms vergeten hoe we ook al weer gelukkig kunnen zijn. Hieronder vindt je tien tips om weer gelukkig te worden. Volg de tips op en geniet van iedere positieve ervaring. Vrees niet voor een mislukking, maar kijk naar datgene wat je al is gelukt en bouw van daaruit verder.

Tip 1: Leef bewust

Bewust leven is een belangrijk aspect van geluk. Met bewust leven bedoelen we dat je, zoals veel vrouwen goed kunnen, niet alles tegelijkertijd willen doen.Proef de natuurlijke smaak van je eigen bereidde voedsel in je mond. Sluit je ogen eens en richt je aandacht volledig op het eten. Je zal merken dat het je een gevoel van rust geeft en uiteraard krijg je zo meer waardering voor je kook werk.

Tip 2: Plan je dag

Er is niets zo vervelend als niet weten wat je vandaag gaat doen. Maak daarom een globale planning waarbij je rekening houdt met inspanning en ontspanning.Door je dag globaal in te plannen, maak je je dag voorspelbaarder en ben je beter voorbereid op wat gaat komen. Vergeet niet om rekening te houden met onvoorziene omstandigheden. Zeker als je kinderen in huis hebt. Plan daarom je dag niet te vol!

Tip 3: Gun jezelf vrije tijd

Vrije tijd is net zo belangrijk als werken om weer gelukkig te worden. Om inspanning te kunnen leveren en je goed te kunnen concentreren, is het nodig dat je uitgerust bent. Als je je pauzes niet respecteert, toon je weinig respect voor jezelf. Dat zelfrespect is van groot belang op je algemene welbevinden. Probeer die pauzemomenten zeer bewust te beleven.

Tip 4: Bewegen is gezond

Inspanning levert ontspanning op. Hiermee bedoelen we dat het gezond is voor lichaam en geest om dagelijks de nodige beweging te nemen. Er is een verschil tussen fysiek moe zijn en geestelijk moe zijn. Als je jezelf steeds door de dag heen moet sleuren en je overal tegenop ziet, ben je geestelijk moe.Fysieke inspanning kost je energie, maar levert je uiteindelijk meer positieve energie op.

Tip 5: Ben onafhankelijk, vertrouw op jezelf

Vertrouw op jezelf. Laat je geluk niet afhankelijk zijn van een ander. Jij hebt het geluk in je waardoor je maar weinig nodig hebt om dat geluk te ervaren. Als je jou geluk laat afhangen van de mensen om je heen, kan je vaak teleurgesteld worden. Voorkom die teleurstelling en vertrouw op jezelf.

Tip 6: Weet wat je eet

Iedereen weet dat fastfood en zoetigheid je een tijdelijk goed gevoel geeft, maar dit is helaas niet blijvend. Gezond en evenwichtig eten blijft een belangrijk aspect voor een gezond lichaam. Hoe gezonder je bent, hoe gelukkiger je je voelt. Uiteraard mag je jezelf af en toe eens verwennen met iets lekkers en ongezonds. Dat hoort nu eenmaal ook bij het leven en je geluk.

Tip 7: Stap in het verenigingsleven

Door deel te nemen aan het verenigingsleven, blijf je uit een isolement. Je bent bezig, je hebt sociale contacten, je leert van nieuwe ervaringen en bovenal ben je weg van huis en je dagelijkse bekommeringen. Afleiding en afwisseling in je dagdagelijkse werkzaamheden, draagt zeker bij aan weer gelukkig worden.

Weergelukkig3Tip 8: Zoek een hobby

Ieder mens heeft een hobby nodig. Iets waar je bij kunt ontspannen en waar je rustig aan kunt werken. Een hobby zorgt ervoor dat je je hoofd even leeg kunt maken en je geest kunt laten ontspannen. Dat kan gaan van breien tot fietsen tot figuurzagen. Zolang jij er plezier aan beleeft, is het goed.

Tip 9: Praat vanuit jezelf, vanuit je ik

Conflicten en meningsverschillen vragen veel van je geest. Hoe los je dit nu weer op? Een belangrijke regel is te communiceren vanuit jezelf. Vanuit je ik. Door vanuit je ‘ik’ te praten, kan je duidelijk aangeven wat de situatie met jou doet zonder daarbij de ander te beschuldigen.

Tip 10: Verwen jezelf

De laatste maar zeker niet de onbelangrijkste tip, is jezelf zo nu en dan verwennen. Dat kan zijn met iets lekkers of met een massage of sauna. Maar misschien ben je meer het type om te gaan shoppen. Wat je ook kiest om jezelf te verwennen, maakt niet uit. Zolang je er maar bewust van kunt genieten en je niet gehaast voelt, draagt dat zeker bij aan weer gelukkig worden.

Deel dit opShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this page